Coventry Merkezli̇ Mühendi̇sli̇k Şi̇rketi̇ Cogsdi̇ll Parlatma Teknoloji̇si̇ne Yatırım Yapıyor
Buradasınız: Anasayfa / Blog
3 Şubat 2022, Perşembe
Coventry merkezli mühendislik şirketi Cogsdill Parlatma Teknolojisine yatırım yapıyor
Cogsdill, otomotiv, havacılık, ilaç ve gıda endüstrilerinde çeşitli malzemelerde geniş bir yelpazede parçalar üreten 60 yılı aşkın deneyime sahip endüstrinin önde gelen tedarikçilerinden birine yenilikçi Elmas Parlatma Yüzeyli Freze Aletleri tedarik etmektedir.
Coventry merkezli mühendislik şirketi Cogsdill Parlatma Teknolojisine yatırım yapıyor

Cogsdill, otomotiv, havacılık, ilaç ve gıda endüstrilerinde çeşitli malzemelerde geniş bir yelpazede parçalar üreten 60 yılı aşkın deneyime sahip endüstrinin önde gelen tedarikçilerinden birine yenilikçi Elmas Parlatma Yüzeyli Freze Aletleri tedarik etmektedir.
Bu vesileyle uygulama, 0,8 Ra veya daha iyi bir cilaya sahip düz bir yüzey için kritik bir gereksinime sahip olan farmasötik bir bileşendir.

(0,2 Ra veya daha iyi bir yüzey cilası gereksinimi tipik olarak cilalı bir ciladır).

Malzeme 304 Paslanmaz Çeliktir.
Mevcut üretim süreci, yüzey finisajlarının korunmasının tutarlı olmadığı şekildeydi, bu da elle çevrim dışı cilalama için ek bir işlemin gerekli olmasına neden oldu, bu da sadece verimsiz değil, aynı zamanda çalışma saatleri ve kaynaklar açısından da maliyetliydi.
Cogsdill DBFM Aracı, üstün yüzey kalitesi elde etmek için düz yüzeylerde ayna benzeri bir yüzey sağlar.

Bu çok zaman alıcıydı ve cilalama işlemi boyunca bir dizi işi tamamlamak günler alıyordu.
Cogsdill'in kanıtlanmış elmas uç geometrisini kullanan birinci sınıf parlatma takımları yelpazesi, düşük RA yüzey finişleri elde edebilir
, zirveleri tek geçişte vadilere soğuk akıtarak – başka hiçbir talaş kaldırma işleminden elde edilemeyen sonuçları elde etmek.

Basit ve verimli Cogsdill DBFM araçları, herhangi bir yüzeyde ayna benzeri yüzeyler üretmek için tasarlanmıştır; karbon çeliklerinden takım çeliklerine, dökme demirden alaşımlara ve çoğu demirli ve demirsiz metallere kadar.
Kurulum ve çalıştırma, özel operatör becerileri gerektirmeden nispeten basittir.

Bu aletle gerçek Parlatma işlemi, tüm parlatma takımlarıyla aynı olacaktır.

Parlatma, sertleştirilmiş bir merdanenin daha yumuşak bir parça parçası ile basınç temasına getirildiği bir yüzey bitirme tekniğidir.
Silindir boyunca üretilen basınç, parça parça malzemenin akma noktasını aştığından, yüzey altı malzemenin soğuk akışıyla yüzey plastik olarak deforme olur. Sonuç, ayna benzeri bir yüzey ve aşındırıcı metal çıkarma yöntemleriyle elde edilen cilalardan daha üstün yük taşıma özelliklerine sahip, sert, işlenerek sertleştirilmiş bir yüzeydir.
.

Parlatılmış bir yüzey, aynı profilometre okumasına sahip aşınmış bir yüzeye göre daha pürüzsüz ve aşınmaya karşı daha dirençlidir. Profilometreler pürüzlülük yüksekliğini ölçer. Aşındırıcı finisaj işlemleri metali keserek veya yırtarak uzaklaştırır ve bu genellikle pürüzlülük profilini düşürürken,
işlenmiş yüzeyin temas düzleminde keskin çıkıntılar bırakır.

Parlatma, metali çıkarmak yerine değiştirir.

İşlenmiş yüzeydeki mikroskobik "tepeler"deki malzeme, "vadilere" soğuk akmaya neden olur, bu da temas düzleminde keskinliğin azaltıldığı veya ortadan kaldırıldığı plato benzeri bir profil oluşturur.
Bu nedenle perdahlı bir yüzey, aynı pürüzlülük yüksekliği ölçümüne sahip aşındırılmış bir yüzeyden daha pürüzsüzdür. Parlatılmış yüzey, eşleşen bir parça ile temas halinde olan çalışma koşulları altında daha uzun süre dayanır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın